Om kirken


Skt. Lukas Kirke er en stor bykirke midt på Frederiksbjerg i Aarhus.
Der er højt til loftet – både i fysisk forstand i det smukke, lyse kirkerum med en helt fantastisk akustik – men også i den forstand, at der gennem masser af forskellige gudstjenester og aktiviteter i både kirke og sognehus er plads til store og små, gudstjenestevante og søgende, stilhed og fest, traditioner og nytænkning, mange og få.
Kirken er åben for enhver, der søger Gud og søger fællesskabet om troen på Gud. Men kirken er også åben for den, der stiller spørgsmål ved kristendommen, eller som måske slet ikke har noget bevidst forhold til kirken, men blot dumper ind, inviteres til en dåb eller kommer for at høre noget dejligt musik. Man behøver ikke at bo i Sankt Lukas Sogn eller have nogen anden tilknytning for at benytte sig af kirken og dens tilbud. Alle er velkomne.
Kirken er åben på alle hverdage mellem kl. 9 og 13 med indgang gennem sognehuset. Der er højmesse hver søndag kl. 10.

 

 

 

Skt. Lukas Kirkes historie

Skt. Lukas Kirke blev opført i 1926 i nyklassicistisk stil. Krypten, som har plads til 200 mennesker, blev dog allerede indviet tre år tidligere.

Bygningen er orienteret sådan at tårnet vender mod vest og er placeret ud for midterlinjen i Stadion Allé.

Kirken er 15,2 m bred, 50 m lang, 14 m høj, opført af murværk og er udvendig beklædt med Fakse kalksten.

Tårnet er 34,6 m højt over gaden til tårnkronen og ca. 40 m til korsets øverste kant. Korset er udført i kobber og belagt med bladguld. Der er 181 trappetrin op.

Du kan læse om kirkebygningen og kirkens historie i denne pdf.

 

Sankt Lukas Kirke set fra baggården

 

   Billeder af kirken