Skt. Lukas Kunstforening

Kunstforeningen

Skt. Lukas Kunstforening arbejder for at fremme interessen og forståelsen for kunst ved at forestå skiftende udstillinger og andre arrangementer med kunstnerisk indhold, samt at indkøbe kunstværker til bortlodning blandt medlemmerne.

Foreningen arrangerer:

    • Kunstudstillinger i sognehuset med fernisering den første udstillingsdag, hvor kunstneren selv er til stede. Ferniseringen er om søndagen kl. 13.30.

    • Kunst på gåben, hvor der aflægges et besøg hos en kunstner i lokalområdet.

    • Et årligt kunsthåndværkermarked i krypten.

Kontaktperson: Lisbeth Bertelsen, 2927 5570, lisbethfagernes@hotmail.com

Udstilling frem til 26. november

Jens Thordal er født i 1965 og har arbejdet med kunst siden 1990´erne. Han har arbejdet i en række forskellige materialer, bl.a. glasinstallationer, zinkplader, akvareller og installationer. I en årrække boede han i Grønland, men har de seneste år boet i Danmark. Han har udstillet mange steder i Danmark og også flere steder i Grønland og i Hamborg og Berlin.

Udstillingen i Skt. Lukas i november måned er primært abstrakt. I hele kunstnerens virke har værket været en vej, et middel, til at undersøge bevidstheden. Derfra hentes der titler som eksempelvis: Betragtninger ved vand, sne eller is. Undersøgelsen af hvem der betragter er i spil. Enkelte værker er af figurativ art, der beskæftiger sig med menneskets energiopbygning. De bruges til illustrationer til en bog om, hvordan traditionel europæisk medicin og traditionel kinesisk medicin overlapper hinanden. Et værk kunstneren aktuelt er ved at skrive.

 

   Kunstarrangementer

   Kunsthåndværkermarkedet i billeder

   Nyt fra Kunstforeningen