Begivenheden har allerede fundet sted.

MAR

Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling - online

Dato Søndag d. 14. marts 2021 (hele dagen)
Sted Online
Folkekirkens Nødhjælp, Skt. Lukas Kirke
Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling - online

Vi samler ind digitalt til verdens fattigste den 14. marts.

Vær med, når en digital udgave af Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen søndag den 14. marts 2021. Sammen gør vi en forskel for mennesker i yderste nød.

Lige nu står problemerne i kø for verdens fattigste.

Klimaforandringernes konsekvenser er en realitet, samtidig har corona-pandemien været med til at forværre de problemer, der eksisterer i forvejen. Sult, ulighed og konflikter.

Vi må ikke vende det blinde øje til. Verdens fattigste har mere end nogensinde brug for en håndsrækning. Vi må i stedet bevare håbet og troen på, at vi kan gøre en forskel.

14. marts har du konkret mulighed for at gøre en forskel. Her sætter vi alle digitale sejl ind, når vi sammen samler ind til verdens fattigste.

Klimaproblemer øverst på listen
I Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi regnen udebliver og høsten slår fejl år efter år. I Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk.

Klimaforandringerne er her – konsekvenserne er bare ikke ligeligt fordelt på verdensplan. Det er verdens fattigste, der rammes hårdest. Mennesker, der i forvejen ingenting har.

Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart 100 år, længe før klimaforandringerne kom på dagsordenen. Og i den periode har der altid været naturkatastrofer – men aldrig i det omfang, vi oplever i dag.

Vi må handle nu, hvis vi skal redde liv. Verdens fattigste behøver konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år.

Når vi samler ind den 14. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som:

• -Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser
  • -Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand
  • -Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr

Gør en forskel - meld dig som digital indsamler
For andet år i træk sætter Corona-pandemien en stopper for vores traditionelle dør-til-dør indsamling. Men det betyder ikke noget for dem vi hjælper, om støtten er samlet ind fysisk eller digitalt. Det betyder noget, at den når frem.

Derfor kan du stadig gøre en verden til forskel ved at melde dig som digital indsamler hos din indsamlingsleder.

Så kontakt allerede nu Skt. Lukas Kirkes indsamlingsleder Lærke Hansen på 26939187 eller lukaskirke@gmail.com for at melde dig som indsamler. Eller gå direkte ind på Skt. Lukas Kirke indsamlingsside:

"I Skt. Lukas Kirke plejer Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling at være en meningsfuld forårsdag, hvor konfirmander, kirkegængere og næstekærlige typer, store som små, står sammen om at give et par timer af deres tid til fordel for verdens fattigste. Sidste år blev indsamlingen aflyst, lige før den skulle løbe af stablen pga. corona. Men i år er vi bedre forberedt!" siger Lærke Hansen, kirke- og kulturmedarbejder og indsamlingsleder i Skt. Lukas Kirke.

Billede: I Nepal ødelægger klimaforandringerne de traditionelle rismarker. I landsbyen Parsatal har indbyggerne fået hjælp til at lave de tidligere rismarker om til en fiskesø. Hvert år sætter Folkekirkens Nødhjælp 5.000 småfisk ud i den kunstige sø. Foto: Jakob Dall