Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Dwight Lamb, Jensen & Bugge

MAJ
19

Koncert med Dwight Lamb, Jensen & Bugge


Dato Søndag d. 19. maj 2019, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Pris
Entré 125 kr.
Koncert med Dwight Lamb, Jensen & Bugge

Mette Kathrine Jensen og Kristian Bugge udgør til “daglig” et af DK's mest anerkendte traditionelle unge spillemandsduoer.

Sammen med amerikanske Dwight Lamb skaber de en koncert, der genfortæller hvordan musikken igennem mere en 100 år har vandret fra Vendsyssel via USA tilbage til Vendsyssel. 

Dwights morfar, Chris Jerup, emigrerede fra Vendsyssel i Nordjylland i 1893. Han var søn af den legendariske spillemand Kræn Jerup og spillede selv både violin og diatonisk harmonika. Så han medbragte et stort repertoire af dansk spillemandmusik. Da Chris solgte sin gård og gik på pension, flyttede han ind hos den da 12-årige Dwight og hans forældre. Og dermed fik Dwight lejlighed til at lære hele morfarens danske repertoire.

Som 19-årig begyndte Dwight også at spille violin, “over the top”, dvs. med venstre hånd men uden at skifte strengene rundt. (Det var ikke en mulighed at strenge om, da han spillede på sin fars violin). Med årene blev han storspillemand med amerikansk old-time musik som speciale. Han har undervist og inspireret utroligt mange yngre musikere, mange af dem vidste slet ikke, at han også spiller enradet, diatonisk harmonika!

Men heldigvis indspillede han et par danske harmonikastykker på et par af sine violin-cd’er, og de cd’er endte til sidst i Danmark. På den måde fik Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen nys om Dwight. De fik arrangeret et møde på en festival i Minnesota, og siden da har de spillet sammen mange gange, og 18. maj kan de opleves i Sankt Lukas Kirke.

Musikere: Dwight Lamb: enradet harmonika, Mette Kathrine Jensen: 5-radet harmonika Kristian Bugge: violin