Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Aflyst pga. sygdom: Forfattergudstjeneste med Merete Pryds Helle

NOV
26

Aflyst pga. sygdom: Forfattergudstjeneste med Merete Pryds Helle


Dato Søndag d. 26. november 2017, Kl. 14:00 til kl. 17:00
Sted Sankt Lukas Kirke
Aflyst pga. sygdom: Forfattergudstjeneste med Merete Pryds Helle

Det vrimler med engle, vandplanter, lyde og ord i Merete Pryds Helles vidt forgrenede forfatterskab. Som en sproglig arkæolog krydser hun frem og tilbage over kulturens grænser til naturen, og over menneskers grænser til hinanden, og over mediers grænser i litteraturen. Hun har skrevet Danmarks første sms-roman og iPad-roman, og midt i eksperimenterne konfronterer hun os med den kunst, det er at leve og føle. I ”Folkets skønhed” fortæller hun sin slægts historie og tegner et billede af Danmark gennem det 20. århundrede.

Merete Pryds Helle debuterede i 1990 med novellesamlingen ”Imod en anden ro”. Novellerne eksperimenterer med forskellige genrer: romanen, eventyret, rejsebeskrivelsen og slår nogle af forfatterskabets centrale tematikker an, bl.a. hvad det vil sige at have et sprog. Helle er en af Danmarks mest eksperimenterende forfattere hvad angår genrer, medier og formater. Hun har desuden også skrevet kriminalromaner under pseudonymet Liv Mørk.

Det store, folkelige gennembrud kom med romanen Folkets Skønhed fra 2016, som hun modtog De gyldne Laurbær for. Romanen tager udgangspunkt i Helles egen slægts historie og følger pigen Marie fra hun som lille pige vokser op på en fattig bondegård på Langeland, til hun som voksen bor i eget parcelhus i byen. Med romanen tager Helle livtag med den episke roman, hvor udviklingen i individ, slægt og samfund udfoldes bredt.