Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sommerkoncert med Akademisk Kor

JUL
16

Sommerkoncert med Akademisk Kor


Dato Søndag d. 16. juli 2023, kl. 16:00
Sted Sankt Lukas Kirkeplads 1, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Akademisk Kor under ledelse af Jonas Rasmussen
Pris
Gratis
Sommerkoncert med Akademisk Kor

I sommeren 2023 opfører Akademisk Kor Århus, under ledelse af Jonas Rasmussen, danmarkspremiere på den amerikanske komponist Eric Whitacres værk ”The Sacred Veil” fra 2019.

Værket, der er skrevet for SATB, cello og klaver, har tekst af Charles Anthony Silvestri, som i 2005 mistede sin kone til kræft. ”The Sacred Veil” handler derfor om deres liv med to børn, en kræftdiagnose, sorg, håb og ikke mindst kærlighed. Undervejs er der brugt tekst fra Silvestris afdøde kone Julie Silvestris online blog, som hun skrev under sit sygdomsforløb. På den måde er Julies egne ord også til stede i værket, som både musikalsk og tekstligt er enormt rørende og bevægende i sit udtryk.

Opførelsen af værket sker på korets sommerturné, hvor vi har fire koncerter i hhv. Skagen, Vrå,Aalborg og afslutningsvist i Aarhus i Skt. Lukas Kirke. Koncertturnéen er et støtteprojekt for og i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og der vil derfor efter koncerterne være mulighed for at donere penge til deres arbejde i både musikkens og sagens ånd.

Om Akademisk Kor Århus:

Akademisk Kor Århus blev dannet i 1985 og dirigeres i dag af Jonas Rasmussen. Det er et af Danmarks førende professionelt arbejdende amatørkor og består af sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

Hvert år synger koret omkring 15 koncerter rundt om i Danmark samt deltager i konkurrencer i udlandet, heriblandt Japan, England, Tyskland, Italien, Østrig og USA.

I 2019 vandt Akademisk Kor Århus en verdensmestertitel ved korkonkurrencen World Choral Championship i Tokyo, Japan. Året inden løb koret med Grand Prize-prisen ved Rimini International Choral Competition, og senest i 2022 blev det til en Grand Prix titel i konkurrencen “Sing for Gold” i Barcelona.

Ud over konkurrence- og turnévirksomhed sætter Akademisk Kor Århus en ære i at udbrede kendskabet til den danske sangskat via koncerter og indspilninger. I 2021 påbegyndte koret således det ambitiøse projekt at indspille samtlige a cappella-korværker af den elskede danske komponist Svend S. Schultz. På korets seneste CD-udgivelse, Lotusøje (2020), har komponisten Per Drud Nielsen desuden sat musik til udvalgte haikudigte af den anerkendte forfatter Suzanne Brøgger.

Gratis entré.