Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Tirsdag d. 11. oktober 2022, kl. 19:00
Vox Mariæ under ledelse af Severin Korsgaard
Gratis entré
Jubilæumskoncert med Vox Mariæ

Det aarhusianske vokalensemble for kvinder, Vox Mariæ, kan i år fejre 10-års jubilæum og inviterer derfor til jubilæumskoncert i Skt. Lukas Kirke d. 11. oktober kl. 19.00. Efterfølgende inviteres publikum til reception i kirkens lokaler.

Ved denne koncert har vi sat et utroligt bredt repertoire sammen af noget af den musik, som står os nærmest. Det indebærer folkemusik, romantik og moderne kormusik af en lang række komponister, som har været på Vox Mariæs koncertprogram flere gange før. Herudover vil vi uropføre Tre Anholtsalmer af Per Drud Nielsen til tekst af Peter Danielsen, som er komponeret til Vox Mariæ i anledning af jubilæet.

Vox Mariæ blev stiftet i 2012 af Martha Fyrstenborg og Katrine Broch Møller som led i deres uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium og ledes nu af Severin Korsgaard, som tiltrådte som dirigent i januar 2019.

Korets sangere består af kvinder i alderen 20-35 år og har base i Skt. Lukas Kirke i Aarhus. Koret har gennem årene udviklet sig til at være blandt de dygtigste amatørkor i Aarhus.

Kendetegnende for Vox Mariæ er lyden af a capellamusik for kvindestemmer fra forskellige perioder, med en forkærlighed for den danske sangskat samt nordiske værker fra det 20. og 21. århundrede. Vox Mariæ arbejder mod et modent, kreativt og seriøst udtryk; både i forhold til klang, repertoirevalg, musikalitet og det visuelle udtryk. Gennem årene har Vox Mariæ samarbejdet med instrumentalister fra det aarhusianske musikliv, sunget koncerter rundtom i Danmark, været på koncertturné i Oslo og indspillet flere satser, som kan findes på diverse streamingtjenester. De sidste par år har Vox Mariæ fokuseret på, at både kvindelige og mandlige komponister og arrangører skal kunne findes på repertoiret.

Fri entré!