Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert og fortælling: Manden der ville reparere verden med musik

OKT
27

Koncert og fortælling: Manden der ville reparere verden med musik


Dato Torsdag d. 27. oktober 2022, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Sted Sankt Lukas Kirkeplads 1, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Oboist og fortæller Henrik Goldschmidt og organist Vibeke Astner
Pris
Gratis
Koncert og fortælling: Manden der ville reparere verden med musik

Manden, der ville reparere verden med musik, er en personlig beretning om at finde vej gennem livet med et talent, der forpligter, og en familiehistorie om at overleve pogromer og flugt uden at give slip på sin identitet og kultur. Verden kan måske ikke repareres, men har brug for en smule håb og musik.

Oboist Henrik Goldschmidt kunne roligt hvile på laurbærrene: Han er en internationalt anerkendt musiker og har optrådt på de største scener i verden. I begyndelsen af 1990'erne satte den igangværende flygtningekrise imidlertid tanker i gang.

Da Goldschmidt på et tidspunkt boede i Israel, blev han konfronteret med palæstinensernes skæbne bag hegn på Vestbredden. Ideen om at etablere et mellemøstligt fredsorkester, Middle East Peace Orchestra, der bringer jødiske, muslimske og kristne musikere sammen, opstod.

I 2010 lykkedes det at åbne en københavnsk musikskole, Goldschmidts Musikakademi, hvor børn med forskellige etniske, religiøse og sociale baggrunde kan mødes om at synge og spille. Siden er der åbnet afdelinger i Aalborg og på Udrejsecenter Sjælsmark. For intet kan som musik nedbryde skel mellem mennesker.

Henrik Goldschmidt er ansat i Det Kongelige Kapel og initiativtager til Middle East Peace Orchestra samt Goldschmidts Musikakademi. Han har fortalt sin historie til Daniel Øhrstrøm (født 1979), der har skrevet bogen: “Manden der ville reparere verden med musik”

Sammen med organist Vibeke Astner tager Henrik Goldschmidt os med ind i en verden, hvor musik kan gøre en forskel for menneskers liv.

Koncertfortællingen varer en time og er gratis.